jueves, 10 de mayo de 2012

Preguntes


1. Quina diferència hi ha entre un ports USB i un port FireWare?
L'USB s'utilitza pels dispositiu multimèdia i els Fire Ware s'utilitzen només per la marca Sony. També es diferencien en la velocitat, la de l'USB és més baixa que la dels Fire Ware.

2. Què és un dispositiu de captura?
És un dispositiu que s'utilitza per capturar imatges àudio i video, també es pot transferir informació.

3. Quins tipus de dispositius de captura hi ha?
Imatge, àudio i vídeo.

4. Enumera un aparell de captura per a cada tipus de captura que hi ha
Imatge:càmera digital
Àudio: targeta de so.
Vídeo: càmera de vídeo

5. Què es pot fer una vegada que s'ha fet una captura multimèdia?
Emmagatzemar-la per utilitzar-la posteriorment.


jueves, 3 de mayo de 2012

link

Aquí deixo el link dels exercissis de la pàgina 270:
https://docs.google.com/document/d/1nQV5bqSeKUTnHiZZIIIXiFDUqtikWEmg6nFoLYrcZfg/edit

Fibra òptica

Què és la fibra òptica?


És un filament flexible de secció circular fet d'algun tipus de vidre o plàstic que pot transportar feixos de llum en el seu interior. Funciona com una guia d'ones.




On s'utilitza?


S'utilitza sobretot amb les telecomunicacions, xarxes locals i comunicació entre ordinadors i electromedicina. També té aplicacions militars i industrials.




Quins avantatges té?


-molt flexible, menor pes i volum 
-seguretat i aïllament elèctric
-molt fiable
-permet la transmissió d'un gran volum d'informació




Quines companyes de telecomunicacions l'ofereixen? Quina d'elles creus que és millor?


Telefònica, Orange, Ono, Jazztel. Depèn de la oferta.

martes, 17 de abril de 2012


Llicència Atributtion- Obra no derivada


Aquesta imatge m'agrada perquè em transmet molta tranquil·litat. 

martes, 21 de febrero de 2012

LA CRISIS

La crisis va començar als Estats Units d'Amèrica, i al ser la principal potència econòmica mundial ha afectat als altres paisos.
A Europa ha afectat a molts paisos, però en especial a Grècia i Portugal sobretot en els sectors de sanitat i educació, ja que hi ha hagut retallades al pressupost i són dos sectors bàsics per a la societat. Però concretament a Catalunya ha afectat bastant ja que hi ha uns 775 milers de persones (420,3% homes i 354,7% dones) en atur.


ESPORTS

Fútbol:
és considerat l'esport més popular del món, es juga en un camp rectagular d'herba amb una portera a cada banda del camp. L'objectiu és desplaçar la pilota a través del camp per intentar marcar gol (colar-la dins la porteria contrària. L'equip que marqui més gols en dos parts de 45 minuts, amb un descans de 15 minuts guanya.




Bàsquet:
És un esport d'equip que es desenvolupa a una pista (coberta o no), en el que dos equips de cinc jugadors cada un intenten anotar punts fent entrar la pilota a la cistella. Es juga amb dos equips de cinc persones, durant 4 parts de 10 minuts cada un. Al final del segon quart es realitza un descans, normalment de 15 a 20 miuts segons la reglamentació pròpia del campionat que l'equip estigui jugant.







Natació:
És un esport que consisteix en el desplaçament d'una persona a l'aigua sense que toqui el terra.
Hi ha diferents estils per nadar:


Estil lliure: es pot utilitzar l'estil que més convingui.


Crol: és el més ràpid i la posició és el cos estirat, el cap mirant al fons de la piscina i per respirar es gira cap a un costat, i s'ha d'anar movent els braços estirats endavant.


Papallona: exigeix molta força i consumeix molta energia.


Braça: les mans del nadador han de ser empenyades cap al front juntes desde el pit i els colzes han de quedar sota l'aigua. És l'estil més lent.


Esquena: els nadadors han d'estar d'esquena en tot moment.

jueves, 16 de febrero de 2012

ELS MEUS PROPÒSITS DE 2012



- Deixar de fumar: encara que això suposi un esforç per a mi, deixar-ho m'aniria molt bé, tant a l'hora de fer exercici com a l'hora d'estalviar diners.

- Deixar de mossegar-me les ungles: simplement perquè porto molts anys mossegant-me-les i vull deixar-ho.

- Treure millors notes: aquest sempre és un propòsit d'any nou, i normalment al segon trimestre pujo de notes, però torno a afluixar al tercer trimestre.

- No ser tant impulsiva ni directa: soc molt impulsiva i molt directa i això sovint em porta problemes a l'institut amb els professors i a casa amb els pares sobretot.

- Gastar menys mòbil: també per estalviar i ajudar als meus pares a estalviar, que aquest any hi ha crisis.



martes, 14 de febrero de 2012

IMPRESSIÓ DEL NADAL D'AQUEST ANY

La veritat, és que jo aquest nadal no he tingut masses sorpreses. He tingut regals, és clar, però la majoria d'ells ja me'ls esperava. El regal que més em va agradar, va ser la colònia que em van portar els Reis. Jo penso que passar un bon Nadal no vol dir tenir més o menys regals, sinó que vol dir passar-lo amb la família, veure als cosins/oncles/avis que fa molt temps que no veus i poder passar un bon dinar familiar amb ells, ja que el Nadal no es tracta d'alguna cosa material, sinó del sentiment i les ganes de passar-lo amb la gent que més estimes.