martes, 21 de febrero de 2012

ESPORTS

Fútbol:
és considerat l'esport més popular del món, es juga en un camp rectagular d'herba amb una portera a cada banda del camp. L'objectiu és desplaçar la pilota a través del camp per intentar marcar gol (colar-la dins la porteria contrària. L'equip que marqui més gols en dos parts de 45 minuts, amb un descans de 15 minuts guanya.




Bàsquet:
És un esport d'equip que es desenvolupa a una pista (coberta o no), en el que dos equips de cinc jugadors cada un intenten anotar punts fent entrar la pilota a la cistella. Es juga amb dos equips de cinc persones, durant 4 parts de 10 minuts cada un. Al final del segon quart es realitza un descans, normalment de 15 a 20 miuts segons la reglamentació pròpia del campionat que l'equip estigui jugant.







Natació:
És un esport que consisteix en el desplaçament d'una persona a l'aigua sense que toqui el terra.
Hi ha diferents estils per nadar:


Estil lliure: es pot utilitzar l'estil que més convingui.


Crol: és el més ràpid i la posició és el cos estirat, el cap mirant al fons de la piscina i per respirar es gira cap a un costat, i s'ha d'anar movent els braços estirats endavant.


Papallona: exigeix molta força i consumeix molta energia.


Braça: les mans del nadador han de ser empenyades cap al front juntes desde el pit i els colzes han de quedar sota l'aigua. És l'estil més lent.


Esquena: els nadadors han d'estar d'esquena en tot moment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario